Son Dakika
2016 – 2017 İlk ve Orta Dereceli Okullar Yaz Tatiline Çıktılar
2016 – 2017 OKULLAR BU GÜN KAPANDI
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama göre 2016 – 2017 eğitim öğretim yılı 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erdi. Öğrenciler karnelerini ve başarılı belgelerini bugün aldı.
2017- 2018 OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?
2017-2018 Eğitim öğretim yılı 18 Eylül 2017 Pazartesi günü, okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5’inci sınıflarındaki öğrenciler eğitim ve öğretime hazırlanması, okulların açıldığı hafta içerisinde dersler ile eş zamanlı olarak yapılacak.
ÖĞRENCİLER YAZ TATİLİNİ NASIL DEĞERLENDİRMELİ?
Okulların kapanması ile birlikte öğrenciler yazı nasıl değerlendirmeli soruları sorulmaya başlanacak? Buna isnaden aşağıdaki maddeleri inceleyerek çocuğunuzun yaz tatilini nasıl değerlendirmesi gerektiği hakkında fikir edinebilirsiniz.
Yaz tatili yaklaşık 3 ay (90 gün) sürmektedir. Yaz tatiline çıkan öğrencilerin bu süreyi sadece tatil olarak değerlendirmemeleri ve yeni eğitim öğretim yılına hazırlık için de zaman ayırmaları gerekmektedir. Öncelikle bir önceki eğitim öğretim yılında görülen derslerin unutulmaması için tekrar yapmak çok önemlidir. Yaz tatili süresinin uzun olması birçok aktiviteyi gerçekleştirebilmeye de fırsat sunuyor. Akraba ziyaretleri, çeşitli sportif faaliyetler, arkadaşlarla geçirilen zamanların daha da artması gibi. Bir öğrencinin yaz tatili günlerini iyi planlaması geleceği için önemli bir yer tutar. Okullarda artık daha da önem verilen derslerin başında gelen yabancı dil eğitiminin geliştirilmesi için yaz tatili iyi bir fırsattır. Sınavlara hazırlanacak öğrenciler için de bulunmaz bir zaman olan bu sürede ön hazırlık olarak çalışmalara başlanabilir.
İşte 2017 okulların kapanması ile birlikte yaz tatilini değerlendirme tüyoları
1. Konu tekrarı yapmak
2. Eksik kalan konuları tamamlamak
3. Çalışılmış olunmasına rağmen zayıf hissedilen derslere ya da konulara yoğunlaşmak:
4. Yeni konular çalışmak:
5. Sınav hazırlığında olan öğrenciler
6. Özellikle 12. Sınıfa geçen öğrencilerin YGS konuları tamamla önemli bir etken olup dönem içerisinde LYS konularına çalışma vakitlerini de böylelikle artırmış olurlar.
7. Çocuklar evde aktif olmalı
8. Komşu ziyaretleri
9. Akraba ziyaretleri
10. Yaşlı ve hasta ziyaretleri
11. Sosyal aktiviteler
12. Tarihî, manevî ve kültürel geziler
13. Yaz kur’an kursu
14. Kitapçılar ve kütüphaneleri ziyaret etmek
15. Spor ve kültürel faaliyetler
16. Günlük tutmak
Etiketler: Alifuatpaşa » Eğitim » Etkinlik » Geyve Geyve » Geyve Haber » Geyve Hizmet » Geyve Yöresi » Geyveliler » Halk » İlgi » Köy » Köylüler » Köyü » Köyünde » Pamukova » Sakarya » Taraklı » YöreselBENZER HABERLER
Yandex Gelen Günlük Ziyaretçi Sayısı -->
...
Şu Anda Sitede Olan Aktif Ziyaretçi Sayısı -->