logo

Sakarya’nın Güneyinde Geyve Pamukova ve Yörede Salça Zamanı

Sakarya’nın Güneyinde Geyve Pamukova ve Yörede Salça Zamanı.(25.08.2020)

Sakarya’nın Güneyi Geyve,Pamukova ve Geyve Yöresi Yaz hazırlıklarına hız vererek kış aylarına hazırlanıyor. Geyve ve Pamukova ovalarında yetişen Domates ve Biber ürünlerinden kışlık salça yapımı devam ediyor.

Yörede hemen hemen tüm evlerin bahçelerinde domates ve biber salçası yapım işleri devam ediyor. Domates ve biber ürünlerinin çoğalmasıyla birlikte fiyatları da düşünce vatandaşlar kışlık salça tarhana yapım işlerine hız verdi.

Domates ve Biber Fiyatı (25.08.2020)
Geyve Yöresinde 1 kasa domates 20 veya 25 TL aralığında satılırken salçalık biberin 1 çuvalı 50 TL fiyatından satılmaktadır.

Salça Yapımı
Kasalarla Alınan Salçalık domatesler… Önce Yıkanır üzerinde herhangi bir çamur çürük var ise ayıklanır. Yıkama işlemi itina ile yapılır. Yıkama işlemi bitikten sonra domatesler 4 e bölünür. Büyük kazanlara konulan domatesler Kaynatılarak püre haline gelir. Püre haline gelen domatesler öncelerinde süzgeçten geçirilirdi. Şimdilerde ise salça makinalarından geçirilerek domatesin kabuğu ve çekirdeği ayıklanır. Tekrar çekilen domatesler püre halinde büyük tavalara alınır. Ataşe alınan püre halindeki çekilmiş domatesler sürekli karıştırma ile salça kıvamına gelene kadar sürekli karıştırılır karıştırılmaz ise dibi tutar ve yanar zayi olur. Sürekli karıştırılması gerekmektedir.. Salça kıvamını aldığında tuzunu ilave edip 10 – 15 dakika daha kaynatıp indirilir. Sıcak sıcak (burası önemli) Konserve şişelerine alınıp ağızları kapatılır. Lütfen plastik kaplar kullanmayınız.

GEÇMİŞ YILLARDA YAPTIĞIMIZ SALÇA HABERLERİ İÇİN BU YAZIYI  TIKLAYINIZ

 

 

 

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »