Son Dakika
Geyve Yöresi Toz Biberi Yemeklerin Rengi Tadı.(14 Eylül 2014 )
Geyve Yöremizde Yetişen Biberlerden Üretilen Sofralık Toz Biber ve Pul Biber Sofraların Tadı Olmaya Devam Ediyor. Yemeklere Verdiği Kendine Has Tadı ve Rengiyle Yöremizden Vazgeçilmezleri Arasında Yer Alıyor.
Geyve Yöresinde az miktarda üretilen özelikle Karacaören, Burhaniye, ve ova köylerinde yetiştirilip üretilmektedir.
Son Yıllarda Üretimi Oldukça Azalan Kırmızı Toz Biber Tadını Bilenler İçin Vazgeçilmez Bir Tat. Geyve İlçesinde Doğal Fırınlarda Yapılan Oldukça Az Üretilen Toz Biber Yemeklerin Renk ve Tadını Veriyor.
Etiketler: Bahçe » Çiçek » Doğa » Doğal » Geyve Hizmet » Geyve Yöresi » Halk » YöreselİLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI
06 Aralık 2023 Alifuatpaşa, Genel, Geyve, Köyler, Nostalji Haberleri, Sakarya ve Ulusal Haberler, Tarih Haberleri, Yöresel
04 Aralık 2023 Genel, Geyve, Köyler, Nostalji Haberleri, Tarih Haberleri, Yöresel
30 Kasım 2023 Alifuatpaşa, Fotoğraf Galerisi, Genel, Geyve, Köyler, Yöresel
27 Kasım 2023 Genel, Geyve, Köyler, Yöresel