Son Dakika
Geyve’de Kuruyan Kiraz Ağaçlarına Çözüm Üretiyor 16 May 2015
Geyve Yöresinde uçlarında kurumaya başlayan ve tamamını kurutan kiraz ağaçlarında mantar ve kök kurdu hastalığa karşı uygulama.
Geyveli bir çiftçi geçen yıl başı denediği yöntem ile kurtardığı ağaçlarını bu yıl diğer ağaçlara uygulamaya başladı. Gelecek yıl bazı bahçelerde de uygulama yapacaklarını belirtiyor.
Başarı Oranlarının % 80 lerde olduğunu belirten çiftçiler mayıs sonu haziranın ilk haftasında yaptıkları denemeler ile Yöremizde kuruyan kiraz ağaçlarını kurtarmak ve daha uzun ömürlü kılmak için Çalışmalar yaptıklarını belirtiyorlar.
Ağacı kurtarmak amacı ile yapılan uygulamada mantar ve kurtlara karşı yapılan mücadelede 2. yılda üründen faydalanılıyor.( deneme yapılan ağaçlardan meyve satışı yapılmıyor.) Çeşitli ilaç firmaları ilede görüşen çiftçiler yasal bir ilaç ile bu uygulamayı resmileştirmek istiyorlar.
Etiketler: Alifuatpaşa » Bahçe » Çiçek » Doğa » Doğal » Eğitim » Etkinlik » Geyve Boğazı » Geyve Geyve » Geyve Haber » Geyve Hizmet » Geyve Yöresi » Geyveliler » Halk » İlgi » Köy » Köylüler » Köyü » Köyünde » Medya » Meyve » Sakarya ve Ulusal Haberler » Yöresel
BENZER HABERLER