logo

2017 Yılı Dünyanın En Kaliteli Ayvası Geyve Burhaniye Köyü Buse Kara

2017 Yılı Dünyanın En Kaliteli Ayvası Geyve Burhaniye Köyü Buse Kara Birinci Olmuştur, 2 Eki 2017

Geyve Yöresi. Com olarak yakından tanıdığımız ve birçok kez haberini yaptığımız (aşağıda linklerini vereceğiz) Ayva yetiştiricisi Bayram Kara ve kızı Buse Kara’nın başarılarının tesadüf olmadığını emek olağanüstü bir çalışma sonucunda ortaya çıktığını yakından biliyoruz. Ayva yetiştiriciliğinde yıllara dayanan tecrübe emek çalışma ve hizmet sonrasında gelen bir başarı olarak görüyoruz. Yöremizdeki insanların çalışmaları ve emekleri Geyve Ayvasının Dünya standartlarında üst seviyelere çekmiştir. Yöremizin çalışkan insanlarının daha da kaliteli ürünler üreteceğini biliyor ve destekliyoruz.(geyveyoresi.com Şeref Elma)

İŞTE YAPTIĞIMIZ HABERLERDEN LİNKLER

Geyve İlçesinin En Önemli Meyvesi Ayva Olgunlaştı.. Bayram Süprizi Yaptı

Geyve’li Baba ve Kızı İzmit’te Patentli Geyve Ayvası SatıyorGeyve Ayva

Sezonu Kapandı Geyve Ayvası Altın Sarısı Ayva Sezonu Kapattı.

Geyve Ayva Festivali kapsamında yapılan en güzel Ayva yarışmasında bilinen patentli ve Dünyada tek olan ve ilk düzenlenen yarışmada Geyve ilçesi Burhaniye Köyünden Ayva yetiştiricisi Bayram Kara’nın Kızı Buse Kara 2017 En güzel Ayva yarışması birincisi olmuştur.

Jüri Başkanlığını Pamukova Yüksek Okul Müdürü Doçent Doktor Taki Demir in yaptığı jüride  şu açıklamayı yaptı. Ela Çetin Ziraat Müh, Vasfi Uz, Namık Cihan, Osman Önal, bulundu ve değerlendirme yaptığı jüride. Değerlendirmede Rengine şekline albenisine bir örnekliğine bakarak puanlar verilmiştir dedi. Kazananlar ise 3 cü den başlayarak  3 cü 35 numara Ahmet KARA , 2 ci  70 numara fatih Erdoğan 2017 yılı birincisi  51 numara Buse KARA dedi. Tebrikler ve hatıra fotoğrafları çektirildi.

 

 

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »