logo

Bu Yıl Karagöl Yaylası Fazla Kar Görmedi

Bu Yıl Karagöl Yaylası Fazla Kar Görmedi 18 Şub 2014

Yöremizin Önemli yaylalarından olan Taraklı Karagöl Yaylası bu yıl fazla kar yağışı almadı. Türkiye genelinde marmara bölgesinin bir çok yerinin fazla yağış özelikle kar yağışı almaması endişelere sebep oluyor. Yöremizin önemli yaylalarından Kar göl Yaylası da bu yağışsızlıktan etkileniyor. Yörede yaşayanların endişesi her geçen gün artıyor.

 

KARAGÖL YAYLASI

Bu bölgeye Karagöl denmesinin nedeni; Yağan yağmurların yayladaki çukurlara dolmasıdır. Uzaktan tıpkı bir göl gibi görünmesinden dolayı da yerli halk bu ismi vermiştir.

Karagöl Yaylası Nerededir? Nasıl Gidilir?

Karagöl yaylası Taraklı’ da olup yaklaşık 1150 metre yüksekliğindedir. Yaylaya Kemaller Köyü’nden çıkılır. Köyden sonra iki saatlik bir tırmanışla Karagöl yaylasına varılabilinir. Alanı çok geniş bir yayladır. Yayla bir uçtan diğer uca bir saatte geçilir.

Karagöl yaylasının kuzeyinde, Akyazı ve köylerinin yaylaları yer alır. Kapıorman dağlarının bu zirveleri peşpeşe dizilen onlarca yayla ile donanmıştır. Kirpiyanı, Soğucak, Karagöl, Beygübet, Acelle, Sultanpınar bu yaylalardan yalnız birkaçıdır.
Karagöl Yaylası Nasıl bir yerdir?

Etrafı tamamen çam, kayın, köknar ve meşe ağaçları ile kaplı olan Karagöl Yaylası, 567 hektar genişliğindeki alanıyla, bol oksijenli havası ve soğuk içme sularıyla doğal bir tedavi merkezidir. İlkbaharda karların erimesiyle sularla kaplanan yayla, Nisan ayının ikinci yarısında, sular tamamen çekildikten sonra doğa harikası bir görünüme bürünmektedir. Yaylada her hafta cuma günleri pazar kurulur ve o gün akşama kadar çeşitli şenlikler yapılır.

 

Tamamen ahşaptan yapılmış yayla evleri ilgi çekmekle birlikte, son zamanlarda betonarme evler de yapılmaktadır. Her yıl yurt içinden binlerce insanımız burada kamp kurup konaklamaktadır.

Çok eski bir yerleşim olan bu köy civarında Roma dönemine kadar uzanan, izleri çok zor görülebilen tarihi kalıntılar vardır.

 

 

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »